Status
Welcome to Miss Apple Blog .. Hope you enjoy n be happy always !

Friday, 29 November 2013

Review Novel : Bukan Kerana Aku Tak Cinta

Assalamualaikum ,

Arini Aliya nk cerita kan sebuah novel ni .. Novel ni mmg super best !! Sapa yang beli pon takkan rasa rugi  ...
Novel ni adalah karya ke-tiga dari E-man Sufi ..

  Nak tgk cover novel tu tak ?? Ni Dia ! 
|
|
|


Bukan Kerana Aku Tak Cinta
RM24.00 (Keluaran April 2013)
-Macam scary sikit cover dia kan. Tapi jangan risau yee, 
this is nak kasi havoc. Kasi mysterious aja. The truth? So lovely-

Sinopsis 
“Kalau aku suruh kau terjun dalam kolam tu, kau nak terjun?”
“Untuk buktikan cinta Mas kat abang… terjun kolam pun Mas sanggup. Okey! 
Mas terjun! Tapi untuk pengetahuan abang... Mas tak tahu berenang!”
“Mastura!!!!!!!”

JEBAT. Seorang lelaki yang katarsis, berdarah campuran Melayu dan Cina dari 
jalan hitam kehidupan kepada pencerahan. Tidak pernah terlintas dalam fikirannya
 untuk jatuh cinta kerana tujuan hijrahnya hanya untuk menuntut ilmu agama dan melupakan kisah silamnya. Sifatnya yang tenang, rajin dan baik hati telah menarik 
perhatian Mastura, adik ipar kepada majikannya Uwais. Pelbagai cara digunakan oleh 
gadis itu untuk menarik perhatiannya hingga Jebat naik rimas dan lemas. Walau
 berkali-kali ditolak, Mastura tidak juga berputus asa. Dia tidak pernah 
menyangka gadis cantik,kaya dan bijak seperti Mastura terpaut hati kepadanya, 
seorang lelaki biasa yang tidak begitu tampan kerana mempunyai parut di bahagian 
matanya. Mereka umpama The Beauty and The Beast.

“Kau tak malu ke nak bersuamikan lelaki yang tak ada apa-apa?”
“Nak malu apa? Bagi Mas, abanglah yang paling handsome. Bagus juga parut tu… 
Tak adalah perempuan lain nak rebut abang daripada Mas, kan? Biar Mas sorang aja 
yang tahu menilai betapa kacaknya abang di pandangan Mas.”

Namun mampukah rumah tangga yang dibina bertahan? 
Masih adakah cinta dan kesetiaan dalam hati Mastura apabila mengetahui rahsia sebenar yang Jebat ialah bekas ketua kumpulan gengster! 
Sementelah pula lelaki dengan sejarah hitam sebegitu bukanlah suami impiannya.
 
 

Haa !! Menarik kan ?? Klu best beli lah dekat storebook MPH / Popular ... 
Okey lah sampai di sini sahaja .. Bye  - Bye !!!

Monday, 25 November 2013

Tutorial : Letak Kotak Status ( Tergantung ) .

Hye Semua .. Arini Aliya ada tutorial nak bagi kat korang .. Korang nak Kotak Status macam ni tak ?






Hah ! Klu korang nak kotak status macam tu .. Jom follow Aliya punya Tuto ..

1. Dashboard -> Template -> Edit HTML 
2. Tekan ctrl+f , dan cari kod ini "<base target='_blank'/>" .
Kalau tak ada , Letak jer lah kat mana - mana asalkan kat bahagian atas ..
Jangan letak bawah sangat , nnt tak jadi pulak .. 
3. Copy kod kat bawah ni and paste dekat atas "<base target='_blank'/>" tadi

<style>
@font-face {
font-family: &quot;short stack&quot;;
src: url(&#39;http://static.tumblr.com/rmj06l2/Usellxb4i/tinytots.ttf&#39;);}

#line{position:fixed;
left:100px;
top:0px;
border-left:10px solid #000000;
border-right:10px solid #000000;
width:70px;
height:40px;}


.statioo {
border:1px dashed #FFF;
font-family: short stack;
font-size:12px;
letter-spacing:2px;
-webkit-transition:All 0.4s ease;
-moz-transition:All 0.4s ease;
-o-transition:All 0.4s ease;color:#000;
width:180px;
margin-left:-40px;
margin-top:40px;
text-align:center;
padding:5px;background: #FFE4ED;}

#notii {
border:1px dashed #FFF;
width:180px;
font-family: short stack;
font-size:12px;margin-top:10px;
margin-left:-40px;
padding:4px;
height:%0px;
text-align:left;
background:#FFE1EB;
color:#444;
-webkit-transition: 1.0s;
-moz-transition: 1.0s;}

</style>

<div id='line'>
<div class='statioo'>
Status</div>
<div id='notii'>
  Sorry ! Aliya sebok dok mengemas blog . InsyaAllah klu ada masa Aliya post Tuto / Anything like that.</div>
</div>

4. Kalau korang tengok balik code ni , korang akan nampak tulisan yang Aliya tulis "Sorry ! Aliya sebok dok mengemas blog . InsyaAllah klu ada masa Aliya post Tuto / Anything like that." Dekat bahagia bawah bawah sikit . Ha! Dekat situlah korang gantikan status korang sendiri .. 
5. Preview and Save ! 

Note : Kalau korang still tak faham atau korang buat tak jadi .. Sila comment kat bawah ni yer .. :) 

Sekian Terima Kasih ...